Maarten Molenaar onverwachts overleden

Gisteren, maandag 9 november, overleed tot ons grote ongeloof onze collega Maarten Molenaar na een ongeval dat hem afgelopen zaterdag overkwam. Maarten werd slechts 60 jaar.

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk.

Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa.

Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Namens het team van Aftersales Magazine, Aftersales Truck en Automotive Insiders wensen wij zijn Ingrid, Femke en Wouter heel veel sterkte bij het dragen van dit grote en onverwachte verlies.

Jos Veldhuisen, Rob Küchler

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1663 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

21 reacties op “Maarten Molenaar onverwachts overleden

 • 10 november 2020 om 13:17
  Permalink

  Maarten was een vakman met humor. Kon ook onverwacht met scherpe, vinnige vragen uit de hoek komen. We gaan hem missen. Sterkte vooral voor gezin en familie!

  Beantwoorden
 • 10 november 2020 om 13:26
  Permalink

  Wat een triest en onverwacht bericht. We kennen Maarten als een zeer vakbekwame, maar vooral geïnteresseerde ‘vakbroeder’. Heel veel sterkte aan de nabestaanden.

  Het team van Automotive

  Beantwoorden
 • 10 november 2020 om 13:41
  Permalink

  Wat een vreselijk naar nieuws. Maarten was een zeer gewaardeerde collega waar ik veel goede herinneringen aan heb. Ik wens zijn nabestaanden enorm veel sterkte met dit grote verlies.

  Beantwoorden
 • 10 november 2020 om 14:05
  Permalink

  Wat een schrik!
  Ik kende Maarten al heel lang in mijn PR-activiteit en waardeerde zijn serieuze manier van werken vanuit die praktijk. Later op de diverse beurzen waardevolle gesprekken met hem gehad. Een gevoelig verlies voor Aftersales Magazine en de hele wereld van de autojournalistiek n nauw contact met de praktijk van automobielbedrijven. Mijn welgemeende condoleanties!

  Beantwoorden
 • 10 november 2020 om 14:36
  Permalink

  Wat een afschuwelijk nieuws. Met Maarten verliest onze sector een integer en zeer vakbekwaam journalist. Toch nog even bellen om het naadje van de kous te weten, toch nog even doorvragen om verduidelijking. Wars van parmantigheid, altijd een rustige, aardige vakman.

  Wat zal hij gemist worden door zijn gezin en overige familie. Ik wens hen veel sterkte toe.

  Beantwoorden
 • 10 november 2020 om 14:52
  Permalink

  Wat een ongelofelijk en triest bericht, in eerste plaats voor vrouw en kinderen en natuurlijk voor de gehele redactie van AfterSales Magazine.

  We verliezen in Maarten een uiterst vakbekwaam journalist en persoon, die ik sinds 2006 hebt leren kennen.

  Ik ga hem en zijn humor enorm missen!

  Ik wens uiteraard de familie en de gehele redactie heel veel sterkte toe met dit grote verlies!

  Beantwoorden
 • 10 november 2020 om 17:10
  Permalink

  Wat een verschrikkelijk bericht. Ik heb Maarten leren kennen in mijn tijd als directeur van Life Safety Products BV, de producent van LifeHammer. Zijn scherpe maar zuivere vragen, zijn conclusies maar vooral zijn goede en positieve interesses zorgden voor een meer dan plezierige verstandhouding. Als we we elkaar troffen, of in Parijs of in Frankfurt op een van de beurzen was het altijd een hartelijk, warm en leuk weerzien.

  Deze branche heeft een zuiver en eerlijk persoon verloren.

  RIP Maarten en veel sterkte gewenst aan de familie en vrienden.

  Beantwoorden
 • 10 november 2020 om 19:19
  Permalink

  Wow, dat is heftig nieuws. Ik heb Maarten leren kennen als een kundig journalist met passie voor het automotive vak.

  Ik wens zijn familie en het team van Aftersales magazine heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  Beantwoorden
 • 10 november 2020 om 20:29
  Permalink

  Wat een vreselijk nieuws. Maarten was een op-en-top vakman. Gedreven, oprecht geïnteresseerd. Ik herinner mij Maarten daarnaast als een zeer aimabel persoon, met veel gevoel voor humor. Hij kon bijvoorbeeld genieten van het ‘fileren’ van kwalitatief mindere persberichten, vol loze marketingkreten en liefst ook taalfouten. We hebben circa 15 jaar intensief samengewerkt bij de vorige werkgever van Maarten. Hij was daar redacteur met als werkterrein ‘de aftermarket’, ik was freelancejournalist met hetzelfde specialisme. Maarten was erg prettig om mee te werken, met bovenal goede ideeën, de juiste insteek en de juiste inzichten. Maarten was aangenaam gezelschap, onder meer tijdens onze bezoeken aan Automechanika en Equip Auto. Allerlei herinneringen komen boven. Die keer in Parijs, toen een collega van de uitgeverij ons hotel had geboekt…..voor de afgelopen nacht. Daar kwamen we achter toen we wilden inchecken. En die keer, ook in Parijs, dat we na het avondeten naar het hotel liepen. Ongure types passeerden ons en lieten ons weer passeren. We konden nog net op tijd een café bereiken. Wat een vreselijk nieuws voor zijn gezin, overige geliefden en het team van Aftersales Magazine. Heel veel sterkte toegewenst. Wat een vreselijk nieuws, eigenlijk, voor de complete aftersales.

  Beantwoorden
 • 10 november 2020 om 20:31
  Permalink

  Ontzettend triest om te lezen dat onze branche een geweldige redacteur, maar bovenal prettig mens armer is. Maarten was op de vele vakbeurzen of evenementen altijd in voor een praatje, het uitwisselen van kennis of foto’s van elkaar ondanks enige concurrentie tussen de titels waarvoor we werken.

  Sterkte voor zijn gezin en het ASM-team mede namens het team van AMT.

  Beantwoorden
 • 11 november 2020 om 10:32
  Permalink

  Ik kende Maarten al vele jaren en ben erg geschrokken van zijn overlijden. Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst.

  Beantwoorden
 • 11 november 2020 om 14:45
  Permalink

  Gecondoleerd en sterkte voor de familie, vrienden, ASM team.

  Beantwoorden
 • 11 november 2020 om 15:18
  Permalink

  Ik ben geschokt en nijdig tegelijk. Te gek en te verdrietig voor woorden.
  Waarmee je het niet kunt vatten. Laat staan met je verstand; of gevoel.

  Ik kan slechts zijn liefhebbende naasten sterkte toewensen en de mooie herinneringen, die hem levend zullen houden.
  Dus dat doe ik bij deze dan maar.

  Clemens van Dorp | OEC Nederland

  Beantwoorden
 • 11 november 2020 om 21:18
  Permalink

  Ontzettend verdrietig om dit bericht te lezen. Alhoewel ik al een aantal jaren niet meer in de automotive actief ben en Maarten in die hoedanigheid niet meer sprak, herinner ik me hem als een hele fijne gesprekspartner en vakjournalist die verhalen tot in de puntjes uitwerkte.
  Ik wens zijn naasten en familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte.

  Beantwoorden
 • 12 november 2020 om 10:40
  Permalink

  Wat een tragisch nieuws! Ben ik even niet goed van… Maarten was een conculega uit de duizend: een zeer aimabel en vakbekwaam man die altijd goed was voor een lach en een kwinkslag, en altijd klaar stond met goede raad voor zowel collega als ‘conculega’. Een echte gangmaker ook op allerlei journalistieke events en vakbeurzen, vooral buiten de werkuren… Een groot verlies voor de autojournalistiek! Héél véél sterkte alvast aan alle betrokkenen, en zeker aan zijn gezin. Het ga je goed hierboven Maarten!
  Danny Van Parys en het voltallige team van CarFix

  Beantwoorden
 • 12 november 2020 om 12:09
  Permalink

  Jee dat is schrikken zeg. Die goede en fijne Maarten.

  Ik heb heel wat jaartjes als freelance nieuwsjager en commentator voor hem gewerkt.
  Hij was en bleef jarenlang een van de hoeders van AutomobielManagement, en bood immer dapper weerstand aan de ene na de andere uitgeversclub waar het blad onder ressorteerde. Hij bleef nuchter over elke verhuizing – zijn energie stopte hij in de titel AM.

  Hij had nu bij Aftersales Magazine waar hij een goed onderkomen vond nog jaren moeten schrijven, analyseren, nieuws jagen en Maarten zijn.

  Wat kan het lot je als mens toch ongunstig gezind zijn.

  Zonder dood geen leven, hoor je vaak, maar die dood moet nooit zo dichtbij komen als nu weer.

  Veel sterkte wens ik zijn vrouw en kinderen en andere familie, vrienden en collega’s. En geluk bij hun herinneringen aan Maarten.

  Beantwoorden
 • 12 november 2020 om 20:05
  Permalink

  Wat een ontzettend nieuws. Maarten was een van die concullega’s die ik tegenkwam op de geijkte momenten, perspresentaties, beurzen. En hij was dan altijd dezelfde: aimabel, bescheiden en zeer geïnteresseerd in het onderwerp dat op tafel lag. Dat hij er niet meer is, is een groot verlies voor ons allemaal. Heel veel sterkte voor zijn familie en geliefden.

  Beantwoorden
 • 12 november 2020 om 21:34
  Permalink

  Ongeloof en verdriet vechten om voorrang na het schokkende nieuws dat mijn oud-collega Maarten is overleden. Maarten, de journalist pur sang, Maarten, de gedreven nieuwsjager, Maarten, de man die niet opgaf. Maar ook Maarten die ontzettend trots was op zijn Femke en Wouter. Maarten die regelmatig liet blijken hoe belangrijk Ingrid voor hem was. Maarten die als geen ander ernst met humor kon combineren. Maarten die er ook goed tegen kon wanneer hij zelf eens het ‘slachtoffer’ van deze humor was. Toen juist de punctuele Maarten eens op de voorpagina van een beursbijlage in chocoladeletters de foutieve lokatie plaatste heeft hij dat lang aan moeten horen. Met een prachtige glimlach en een gevat antwoord incasseerde hij dit ook.
  Verschrikkelijk dat dit oneerlijke lot hem en het gezin moest treffen.
  Peter Brouwer, oud-hoofdredacteur Automobiel Management

  Beantwoorden
 • 13 november 2020 om 10:29
  Permalink

  Wat een schok voor de familie en de redactie. Ik wens jullie veel sterkte in deze tijd.

  Beantwoorden
 • 13 november 2020 om 12:56
  Permalink

  Diep geschokt en verdrietig door het bericht dat ik kreeg, Maarten overleden. Nu, enkele dagen later, blijft het ongeloof. Brok in de keel.

  Je kijkt op je telefoon, en denkt, wanneer komt dat Whatsapp bericht met de laatste Gummbah cartoon uit de Volkskrant? Een wekelijks hoogtepunt op de redactie, dus hielden we die traditie er in. Maar nu blijft het stil…

  Maarten was van 1999 tot en met 2015 mijn collega waarvan het grootste deel samen werd doorgebracht op de automotive redactie van Kluwer, Ten Hagen en Stam en MYbusinessmedia. Dan leer je elkaar heel goed kennen en deel je lief en leed. Er was altijd een luisterend oor, een goed advies, een vileine opmerking, een mooie discussie, een prettig gesprek. We deelden de voorliefde voor hifi-apparatuur, want luisteren naar muziek was een hobby van Maarten. Maar dat was wel een dingetje, want de lat lag hoog voor wat betreft muziekkeuze. Whitney Houston kwam niet door die test, dus een verjaardagscadeau was zo makkelijk gekozen: een cd met de grootste hits van Whitney. Zulke practical jokes werden gewaardeerd. En zo schieten tientallen gedachten door het hoofd, de herinneringen zullen gelukkig altijd blijven. Aan de beste collega die je je kunt wensen, een supergoeie ‘gozer’ en een toegewijde vader.

  Ik wens de familie en de overige nabestaanden heel veel sterkte toe. We zullen je missen Maarten.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *