Manifest voor mobiliteit op VMBO

Organisaties uit het onderwijs en bedrijfsleven bieden het ministerie van OCW een manifest aan met een oproep voor een herkenbaar VMBO-onderwijsaanbod Mobiliteit en Transport en logistiek. Er dreigt namelijk een groot tekort aan hoogwaardig geschoold personeel in de mobiliteitsbranche.

Dat komt omdat het profiel Mobiliteit in het VMBO dreigt te verdwijnen. “Leerlingen komen minder in aanraking met voorbeelden en rolmodellen uit de beroepspraktijk. Ze krijgen daardoor te weinig inzicht in wat het beroep van bijvoorbeeld autotechnicus in de praktijk inhoudt. VMBO-leerlingen ontwikkelen onvoldoende branchespecifieke technische basiskennis en basisvaardigheden. De inhaalslag die ze op het MBO moeten maken gaat ten koste van verdieping en verbreding. Bedrijven raken de aansluiting met het VMBO kwijt, omdat zij zich niet meer herkennen in het breder technische onderwijs”, zo luidt de verklaring van de organisaties.

Het manifest is een initiatief van het platform VMBO Mobiliteit en T&L, de kenniscentra Innovam, VOC en VTL, maar ook de brancheorganisaties Bovag, TLN, Focwa, Vaco en VIV. Tot slot werkt ook de Bedrijfstakgroep Transport & Logistiek en Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek mee.

Download hier het manifest >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *