Max 30 in Amsterdam?

Wethouder Egbert de Vries (PvdA) wil de maximumsnelheid in de bebouwde kom van Amsterdam terugbrengen naar 30 kilometer per uur.

Dat bericht Trouw op zijn website. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam bevestigt het bericht en laat weten dat het voorstel nu bij het college van B&W ligt. Vervolgens moet het nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd.

Aanvankelijk zou de lagere maximumsnelheid in Amsterdam alleen gelden voor de route vanaf de Dam naar Amsterdam-Nieuw-West, maar nu is er toch voor gekozen in één klap de maximale snelheid in de gehele bebouwde kom aan te passen.

Reacties positief

Volgens Trouw zijn de reacties ‘verrassend positief’. De krant citeert vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: “Ondernemers hebben de afgelopen decennia geleerd dat een autoluwe omgeving hun geen windeieren legt. Als invoeren van 30 km/uur hier lukt, is dat een voorbeeld voor de rest van Nederland.”

Ook de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid is positief. Wendy Weijermars: “Als Nederland binnen de bebouwde kom op de helft van de 50 kilometerwegen de snelheid terugbrengt naar 30 km/uur, kan dat het aantal doden en gewonden met bijna een derde verminderen.”

Gescheiden fietspad

In 2019 publiceerde SWOV al een onderzoek naar de wenselijkheid om in heel Nederland de maximumsnelheid in de bebouwde kom terug te brengen naar 30 km/uur. Het instituut concludeerde toen dat een algehele verlaging niet wenselijk is. Wel is het wenselijk om een lagere snelheidslimiet in te stellen “op 50km/uur-wegen waar fietsers nog steeds niet fysiek gescheiden zijn van het gemotoriseerde verkeer – en waar ook op langere termijn de aanleg van een fietspad niet mogelijk is.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 30 juni 2021 om 11:43
    Permalink

    Probeer eens 30 te rijden. Niet een beetje 30, maar ècht. Lukt je niet. Komt bij dat met 100 op de snelweg en 30 in de stad het werk van heel veel belastingbetalers veel minder efficiënt wordt. Maar de milieumaffia regeert. Vreemd, want politiek gezien heeft ‘links’ net een fors pak slaag gehad bij de laatste verkiezingen, en is de PVDA nog maar een marginale splinterpartij. In meer steden wordt zulke onzin er doorheen gedrukt. Waarna de juridische afdeling dat daarna alsnog afdwingt, ook al is de meerderheid van de bevolking er helemaal geen voorstander van.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *