Mazda biedt nieuwe perspectieven voor fleetowners

Mazda introduceert begin volgend jaar de technologie Skyactiv, die voor een aanzienlijke reductie in brandstofverbruik en emissies moeten zorgen. De autofabrikant zegt dat er niet aan de rijdynamiek getornd wordt en dat daarmee nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan voor de lease- en fleetmarkten als lagere brandstofkosten en belastingbesparingen.

De ontwikkelingen binnen het Skyactiv-programma omvatten volledig nieuwe benzine- en dieselmotoren, verbeterde aerodynamica, gewichtsvermindering van de auto, volledig nieuwe chassis (honderd kilo lichter dan voorheen) en zestraps automatische versnellingsbakken. Voor fleetowners en zakelijke (lease)rijders betekent dit een aanzienlijke reductie van de total cost of ownership (TCO). Zo moet de nieuwe generatie Skyactive-G benzinemotor een vijftien procent lager brandstofverbruik krijgen, de zogenaamde Skyactive-D dieselmotoren twintig procent. De lage compressieverhouding in de dieselmotoren zorgt er bovendien voor dat de motoren voldoen aan de Euro6 emissienorm, zonder de toepassing van dure Nox-nabehandelingsystemen.

Europese fleetowners en leaserijders kunnen begin 2012 voor het eerst kennismaken met de nieuwe techniek in de nieuwe Mazda CX-5, die een emissienorm heeft van minder dan 120 g/km CO2. De CX-5 heeft z’n wereldpremière op de Autosalon van Frankfurt, de IAA 2011.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.