Mazda fabriceert met nieuw soort sterktestaal

Mazda is volgens eigen zeggen de eerste autofabrikant ter wereld die bij de fabricage van zijn auto’s gebruik maakt van de meest sterke staalsoort van dit moment, het 1.800 MPa ultrahoge sterktestaal. Het staal zal voor het eerst worden verwerkt in verschillende componenten van de volledig nieuwe Mazda CX-5 crossover SUV, die begin 2012 in Nederland op de markt wordt geïntroduceerd.

Mazda maakt gebruik van het 1.800 MPa staal met ultrahoge treksterkte bij de fabricage van bumperbalken. Deze balken worden aan de binnenzijde van de vóór- en achterbumper gemonteerd en vangen de eerste klap op bij een ongeval. De bumperbalken zijn twintig procent sterker en 4,8 kilo lichter dan de tot nu toe gebruikte versies.

Sterkere materialen zijn minder soepel en absorberen minder energie bij een aanrijding. Daarom heeft Mazda uitgebreid onderzoek gedaan naar de vervorming van bumperbalken tijdens een crash. Dat leidde tot een nieuwe ontwerp van een bumperbalk die de energie efficiënter absorbeert.

De nieuwe architectuur van de body is onderdeel van Mazda’s Skyactiv-technologie, die voor een aanzienlijke reductie in brandstofverbruik en emissies moeten zorgen.

[responsive-video identifier=”uL5rZBlI4_k”]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *