Meer schades bij vrachtwagens

Uit cijfers van verzekeraar TVM blijkt dat vrachtwagens sinds de zomer van 2013 meer kilometers rijden en daardoor in de laatste maanden zeven procent meer schade veroorzaken.

Hieruit kan de concclusie worden getrokken dat de economie zich aan het herstellen is. Niet alleen wordt er meer gereden (en dus meer schade veroorzaakt); ook ziet TVM een stijging in het aantal vrachtwagens dat wordt verzekerd.

De coöperatie TVM heeft een goed jaar achter de rug. Na belasting resteert een winst over 2013 van 7,2 miljoen euro, op een totale omzet van 288,8 miljoen. Dat is weliswaar een halvering ten opzichte van 2012, maar die terugval is grotendeels toe te schrijven aan een defensievere beleggingsstrategie en een hogere schadelast.

Interen

Hoewel TVM dus een toenemende bedrijvigheid constateert, is volgens Tom van Herk, scheidend voorzitter van de Raad van Commissarissen bij TVM, het leed in de logistieke wereld nog niet helemaal geleden. Hij spreekt van ‘achterblijvende prijzen’. Daarnaast zijn in de saneringsslag van de afgelopen jaren 13.000 banen verdwenen en is het aantal transportbedrijven ingekrompen van 12.500 in 2008 naar 11.000 nu. “Veel bedrijven hebben ingeteerd op hun eigen vermogen en hebben een slechte balans. De sanering in onze sector is nog niet helemaal ten einde. En ook het uitvlaggen is nog niet voorbij.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.