Megafusie Janssen en Kerres

Autodealers Janssen en Kerres gaan vanaf 1 juli fuseren. Daardoor ontstaat de grootste multibrand dealer van Zuid-Nederland met de merken Renault, Dacia, Nissan, Kia, Citroën en Peugeot.

“We vergroten onze afzet, profiteren van synergievoordelen, worden een interessantere partner voor bedrijven en kunnen nieuwe ontwikkelingen in de automotive markt beter aangrijpen” vertelt Ger Lux, algemeen directeur en mede-eigenaar Autobedrijf Kerres. “Door het samenvoegen en delen van kennis wordt de organisatie verder geprofessionaliseerd en wordt er het financieel fundament van beide bedrijven verstevigd.”

Profiteren

De Janssen-Kerres Autogroep heeft een verzorgingsgebied dat strekt van het uiterste zuiden van Limburg t/m Oost-Brabant. Het telt 270 medewerkers en 15 sales- en service locaties verdeeld over de merken Renault, Dacia, Nissan, Kia, Citroën en Peugeot.  “Er ontstaan in het totale rayon voldoende mogelijkheden om te groeien met de zes merken”, zegt Olaf Janssen, algemeen directeur en mede-eigenaar Autobedrijf J. Janssen. “In de nieuwe strategie is zorgeloze mobiliteit gecombineerd met Profiterenone-stop-shopping stevig verankerd en wordt deze continu vertaald naar de praktijk. Onze particuliere en zakelijke klanten zullen hier zeker van profiteren.”

Alhoewel de nieuwe organisatie per 1 juli van kracht is, wordt de rest van 2014 gebruikt om de gezamenlijke organisatie in te richten. De huidige eigenaren krijgen in de nieuwe organisatie een gewijzigd functie- en takenpakket. De vestigingsplaatsen en de dealernamen blijven ongewijzigd, en de stafafdelingen zoals administratie, personeelszaken, marketing en IT worden samengevoegd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.