Mobiliteit zonder auto

“Kan mobiliteit zonder auto? Nee, en zelfs in 2030 zal de auto nog steeds een prominente rol spelen in de weliswaar veranderende wereld van de mobiliteit”, stelde Roelf de Boer, voorzitter van RAI Vereniging, gisteravond tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

De Boer doelt daarmee op het visiedocument dat RAI Vereniging samen met het adviesbureau Royal Haskoning DHV heeft opgesteld en dat in de loop van dit jaar openbaar zal worden gemaakt.

In dat document (Visie op Mobiliteit in Nederland in 2030) komt onder andere naar voren dat je mobiliteit als totaaloplossing moet bekijken. Mobiliteit is niet de auto, maar een integratie van diverse vervoersoplossingen. De vraag is niet of je een dagje zonder auto kan, maar of mobiliteit zonder auto kan. De consument zal zich vooral de vraag stellen hoe hij of zij op de meest efficiënte en vooral comfortabele wijze van A naar B komt. Een belangrijke trigger is hoe de consument het autobezit wil inruilen voor het autogebruik.

Lease

Zal de deelauto echt een fenomeen worden? Hier zullen leasemaatschappijen een hoofdrol kunnen gaan spelen. Voor de leden van de afdeling Autovak een ontwikkeling om goed te monitoren en beter nog op in te spelen, want deze trend levert ook een ander onderhoudsbeeld op. De mobiliteitssector is een heel dynamische, veel veranderingen en visies, maar zo stelt De Boer; “De auto blijft er een wezenlijk onderdeel van.”

Ook Hans Blink, president van Athlon Car Lease, heeft een heldere visie over de toekomst van de mobiliteit. Zijn uitspraken deed hij onlangs in een uitgebreid interview, dat hier te lezen is >>

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.