Mobiliteitsalliantie presenteert stappenplan

Vervoerstromen beter op elkaar aan laten sluiten en spreiden, en investeren in mobiliteit en infrastructuur. Dat is de opdracht voor het volgende kabinet als het aan de Mobiliteitsalliantie ligt. De 25 partijen die zich hierin hebben verenigd hebben daartoe alvast een mobiliteitspassage geschreven voor het toekomstige regeerakkoord, dat het nieuwe kabinet zo kan overnamen, als het aan de Mobiliteitsalliantie ligt.

Frits van Bruggen, voorzitter van de Mobiliteitsalliantie: “We snakken er met z’n allen naar om ons straks weer vrij te kunnen bewegen. Mobiliteit maakt dat mogelijk. Investeren in mobiliteit is daarnaast onmisbaar voor de woningbouwopgave, versterkt onze economie, draagt bij aan een beter klimaat en maakt het mogelijk om maatschappelijk mee te doen.”

Concreet stelt de Mobiliteitsalliantie voor dat Nederland tot 2040 drie miljard euro extra aan mobiliteit besteedt. Steven van Eijck, vicevoorzitter Mobiliteitsalliantie: “De voortekenen voor meer investeringen in een betere bereikbaarheid van Nederland zijn gunstig. Niet alleen vanwege de lage rente, maar ook omdat bijna alle politieke partijen komende jaren volop extra willen investeren in bereikbaarheid. Dit is een belangrijke steun in de rug voor ons pleidooi, maar de bloemen worden pas bij de finish uitgereikt.” 

7 puntenplan

In een 7 puntenplan pleit de Mobiliteitsalliantie onder meer voor flexibeler werk-, school- en reistijden, het aanpakken van knelpunten op de weg en het zo snel mogelijk invoeren van betalen naar gebruik. Verder moet het investeren in hubs voor personen- en goederenvervoer bestaande infrastructuur beter benutten en het comfort voor reizigers en vervoerders verhogen.

Download hier de conceptpassage.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.