Nederlander wil snel van auto af

Als Nederlanders snel hun auto willen verkopen dan kiest tweederde van hen voor het online aanbieden. Zo zijn via Marktplaats in het eerste halfjaar 124.000 auto’s verkocht.

Remco Armee, directeur Marktplaats auto’s: “Niemand zit in deze tijd te wachten op dubbele lasten en dan kan de snelheid van de verkoop doorslaggevend zijn. Van alle consumentenauto’s die dagelijks via Marktplaats verkocht worden, wordt 43 procent binnen één week verkocht. Ruim 70 procent wisselt binnen twee weken van eigenaar.”

Het zoekgedrag van consumenten lijkt door de crisis niet te zijn veranderd. Mensen doen grondig onderzoek voorafgaand aan hun aankoop en kijken gemiddeld naar 18 auto’s per internetbezoek. Dit leidt iedere maand tot de verkoop van zo’n  19.500  tweedehands auto’s door consumenten.  

Ook in deze economisch onzekere tijden blijven mensen dromen van een positievere toekomst. Op de automerken Volkswagen, BMW en Mercedes wordt momenteel het meest gezocht. De op Marktplaats aangeboden Lotus’, Aston Martin’s, Ferrari’s en Maserati’s  worden ieder gemiddeld meer dan 1000 keer per maand bekeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.