Nieuwe obligaties Fastned voor groter netwerk

Om zijn netwerk van snellaadstations uit te kunnen breiden, start Fastned vandaag een nieuwe uitgifteserie van obligaties. Hoewel de groei op dit moment wordt geremd doordat veel mensen thuiswerken, is Fastned positief over de langere termijn.

Vorige week publiceerde het bedrijf over het derde kwartaal van 2020 een omzetgroei van 54 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019. Het aantal elektrische voertuigen blijft groeien. De vraag naar energie zal volgens Fastned versneld toenemen zodra mensen weer meer gaan rijden. Daarom is het van belang om te blijven investeren in laadcapaciteit. De nieuwe obligaties hebben een looptijd van vijf jaar, met zes procent rente.

Fastned heeft momenteel 126 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Alle stations zijn 24/7 publiek toegankelijk. Doel is een Europees netwerk van duizend snellaadstations, waar elektrische rijders in een kwartier tot driehonderd kilometer bereik kunnen bijladen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *