Nieuwe Porsche gebouwd door VW

Het zevende model van de Porsche-familie zal naar alle waarschijnlijkheid door een van de Volkswagenfabrieken worden gebouwd. Het wordt een kleinere hatchbck die voor 2020 het levenslicht zal zien.

Mocht Porsche het nieuwe model bij Volkswagen onderbrengen, dan is dat niet het eerste en enige type dat door het moederconcern wordt vervaardigd. Momenteel bouwt VW al de Boxster voor Porsche, al gaat de bouw van de volgende generatie terug naar de autobouwer zelf en neemt het moederbedrijf een deel van de Cayenne-productie voor zijn rekening.

Porsche wil nog groter worden dan het al is. De fabrikant zal al dit jaar voor het eerst meer dan 200.000 auto’s bouwen, een doelstelling die oorspronkelijk voor 2018 stond. De grote motor achter het succes is de Macan. Van die suv zullen naar verwachting dit jaar 72.000 exemplaren worden geleverd, waarmee het de best verkopende Porsche zal zijn. Müller geeft aan dat de drie van de vier Macan-kopers nieuw voor het merk zijn. Van het model zijn tot op heden 44.000 units afgezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.