Nieuwe speler uitlatenmarkt

Sinds de overname van Quinton Hazell in februari blijft de Klarius Group investeren in de verdere groei op de Europese markt. De opening van een nieuw magazijn (2.300 m2 ) op de bestaande locatie van Quinton Hazell Nederland is de meest recente investering. Met dit magazijn is de volledige range Klarius uitlaten, katalysatoren, lambdasensoren en montagematerialen van OE-kwaliteit nu beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Marktdekking

Het nieuwe magazijn telt momenteel meer dan 3.700 verschillende uitlaatdelen, 1.100 katalysatoren en 1.400 toebehoren zoals lambdasensoren. Vanaf september zal ook de complete range met circa 800 autotypegebonden lambdasensoren beschikbaar zijn.

Klarius biedt de Nederlandse aftermarket een uitgebreide range uitlaten en aanvullende producten, die een dekking garandeert van minimaal 96 procent van het Europese wagenpark. Voor nagenoeg alle personenauto’s die zich vandaag de dag op de weg bevinden en eventueel een vervangende uitlaat nodig hebben, heeft Klarius de passende onderdelen op voorraad. Zo is Klarius-Quinton Hazell naar eigen zeggen momenteel de enige fabrikant-leverancier die bijvoorbeeld voor de Mini’s van modeljaar 2005-2006 een aftermarket uitlaatsysteem beschikbaar heeft.

Paul van Diemen

Dagleverservice

Paul van Diemen, algemeen directeur voor Nederland: “Het kwaliteitsniveau is marktleidend en gelijkwaardig of soms zelfs hoger dan die van originele onderdelen. Alle Klarius producten voldoen uiteraard aan de Europese wet- en regelgeving en zijn voorzien van de verplichte typegoedkeuring. De Nederlandse markt verwacht van producten een hoge kwaliteit en een uitstekende beschikbaarheid. Door ons nieuwe magazijn en met onze dagleverservice kunnen wij aan deze verwachtingen voldoen.”

De uitlaten en katalysatoren worden in Groot-Brittannië vervaardigd, waar Klarius niet alleen over een moderne fabriek beschikt maar ook over een eigen testbaan voor de noodzakelijke typegoedkeuringen. “Door gebruik te maken van flexibele productie kunnen we ook kleinere series produceren. Moeilijk verkrijgbare artikelen kunnen we snel beschikbaar hebben, inclusief hoge kwaliteit en vaak voor een fractie van de prijs van het origineel.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *