Bosal Group meldt dat haar trekhakendivisie (ACPS) definitief verkocht is aan Towerbrook Capital Partners. De opbrengst wordt gebruikt om de schulden bijna volledig af te bouwen en investeringen in uitlaatsystemen te ondersteunen.

Na de verkoop zal Bosal blijven opereren als specialist op het gebied van emissiecontrolesystemen (ECS): uitlaatsystemen en katalysatoren voor de automobielindustrie en de vervangingsmarkt. ECS boekte als bedrijfsonderdeel in Q1 van 2018 een netto-omzetstijging van 34 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Elektrische aandrijving

Bosal ziet de toegenomen nadruk op elektrische aandrijving in de westerse economieën niet als een acute bedreiging. Het wijst op analisten die verwachten dat verbrandingsmotoren in de wereldwijde automobielindustrie een dominante rol zullen spelen tot na 2050. “Binnen de context van deze marktrealiteit is het de ambitie van Bosal om de beste uitlaatsystemen aan te bieden en daarmee de uitstoot van auto’s verder te verminderen.”

Productie

De fabrikant zal opereren vanuit twee centrale productiefaciliteiten in Mexico en in Tsjechië. Ze worden ondersteund door wereldwijde lokale vestigingen en twee R&D-faciliteiten in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor bevindt zich in Vianen. In de nieuwe constellatie zegt het bedrijf meer dan driehonderd miljoen euro te gaan genereren, met ongeveer 2.500 werknemers.

Uitlaatsystemen

Na verscheidene jaren van verlies in de divisie van emissiecontrolesystemen verwacht de fabrikant vanaf dit jaar een positieve Ebitda. Ceo Ton Vernaus zegt dat de onderliggende resultaten van het herstructureringsprogramma “zeer bemoedigend zijn. We verkopen meer en hebben de kosten weten te verlagen. We gaan verder met het vereenvoudigen van onze structuur en het laten groeien van onze kernactiviteiten, terwijl we tegelijkertijd investeren in nieuwe technologieën. Onze ECS-klanten en partners zullen een echte uitlaatspecialist zien opkomen.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties