Nieuwe testkamer voor Diesel Büchli

Naast de cleanroom waar ruilonderdelen worden geproduceerd, heeft Diesel Büchli nu een extra testkamer ingericht. Hierdoor kan het bedrijf de efficiency verhogen, wat er onder meer toe leidt dat de beschikbaarheid van ruildelen verder is verbeterd.

Als specialist in dieselinspuittechniek levert Diesel Büchli een breed programma aan ruilonderdelen voor dieselmotoren. De productie van die ruildelen gebeurt in een cleanroom. “Daar wordt met een filterinstallatie en een lichte overdruk alle stof en vuil buitengesloten”, legt algemeen directeur Hans Gerrits uit. Deze schone ruimte is onafhankelijk gekeurd en gecertificeerd. “We produceren hier onder meer commonrail injectoren en andere ruildelen. Die worden eerst uitwendig gereinigd, dan hier gedemonteerd en vervolgens worden alle herbruikbare onderdelen ultrasoon gereinigd. Daarna worden ze opnieuw opgebouwd en getest.”

Capaciteit

Dat testen gebeurt nu sinds kort in een nieuwe testkamer. Voor klanten van Diesel Büchli betekent de nieuwe testkamer dat er meer capaciteit vrij komt voor revisieopdrachten. Voor de productie van ruildelen is het voordeel dat het productieproces beter onder controle is, waardoor meer producten goedgekeurd uit de test komen. “De beschikbaarheid van ruildelen wordt dus beter”, zegt Hans Gerrits. “Het is ook gunstig voor de prijsontwikkeling. Onze ruildelen zijn prijstechnisch interessant waarbij de kwaliteit zich laat meten met nieuw.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.