Nissan verkoopt accufabrieken

Nissan gaat haar fabrieken verkopen die accu’s produceren voor elektrische voertuigen. Naast het eveneens Japanse Panasonic, is ook een Amerikaans-Europese fabrikant in de race voor de overname, stelt de Japanse krant Nikkei.

Nissan (i.s.m Renault) produceert deze accu’s nu in een samenwerking met het Japanse NEC, een directe concurrent van Panasonic overigens. De aanstaande verkoop is opmerkelijk, omdat juist Renault-Nissan voorlopers zijn bij de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s. Volgens de Nikkei, is het Renault-Nissan echter niet gelukt om voldoende schaal te realiseren: de huidige productie van 500.000 accu-packs is onvoldoende om de kosten en de aanstaande investeringen in research te verantwoorden.

Als de productie door een andere fabrikant wordt gedaan – Panasonic of Johnson Controls bijvoorbeeld – dan zijn andere autofabrikanten wellicht eerder geneigd ook hun accu’s bij die fabrikant te bestellen in plaats van bij de dochter van een concurrerende autofabrikant. Afgelopen januari kondigde Nissan nog nieuwe investeringen aan in de accufabrieken in Japan, de VS en Groot-Brittannië. In mei werd een technische doorbraak gemeld die de capaciteit van de accu en de actieradius van de elektrische auto vergroot.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.