NTN SNR pakt innovatieprijs Automechanika

Tijdens de openingsceremonie van de vakbeurs Automechanika heeft NTN SNR de innovatieprijs gewonnen met hun intelligente elektrische wielmotor. Op 7 juni pakte de lagerfabrikant in het Franse Grand Bornand ook al de Mechatronic Award voor dit product.

Het In-Wheel Motor System, een elektrische motor direct bevestigd op de wielen, is compact en licht. Daarnaast heeft de elektromotor een cycloïde reductor met kort aanhaalmoment (45 Nm) en daardoor bereikt het wiel een hoog aanhaalmoment.

Een wiellager (type generatie 3) en een controlesysteem, dat verbonden is met een sensor in de wielmotor, zijn geïntegreerd. Hierdoor worden differentiëlen, assen en andere componenten overbodig.

Bovendien is er geen energieverlies meer waardoor er minder elektriciteit nodig is tijdens het rijden. Hierdoor kunnen langere afstanden gereden worden met een opgeladen batterij. “Dit is cruciaal in de ontwikkeling van elektrische voertuigen”, aldus Hervé Brelaud, directeur onderzoek en ontwikkeling van NTN SNR.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.