OBD-slot moet autodiefstal voorkomen

Het aantal autodiefstallen stijgt drastisch mede door goede georganiseerde bendes. Het Doorlock OBD-slot moet voorkomen dat de modem van de auto simpel kan worden misbruikt door autodieven.

In 2013 werden bijna 11.761 personenauto’s gestolen, 3,2 procent meer dan in 2012.
De dieven hebben het vooral voorzien op jonge auto’s (tot drie jaar oud). Het percentage auto’s dat na diefstal werd teruggevonden, daalde van 46 procent naar 43 procent. Het aantal diefstallen van bestelbusjes is vorig jaar ook toegenomen, met 14,7 procent tot 2501.

Autodiefstal is relatief eenvoudig: de deur wordt opengemaakt en in een mum van tijd is met een modem op de OBD-aansluiting het alarm uitgeschakeld. Bovendien wordt er in een handomdraai een nieuwe contactsleutel geprogrammeerd en de auto is voorgoed weg.

Het doorlock OBD-slot moet hier een stokje voor steken. Het wordt op de OBD-aansluiting geplaatst waardoor het alarm niet kan worden uitgeschakeld. Ook kan op deze manier de software niet worden uitgelezen en is het namaken van een sleutel(code) vrijwel onmogelijk. Het OBD-slot past op allen merken auto’s en bestelwagens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.