Olielekkage kost autobedrijf 68.378,88 euro

68.378,88 (exclusief btw) – die rekening in verband met opruimkosten wil de gemeente Heemskerk innen bij een autobedrijf. Daar lekte in juli 2018 afgewerkte olie in een sloot en nabij gelegen putten. Het bedrijf stelt voor 35.000 euro te betalen en daarmee de zaak te sluiten.

De overtreder zegt de kosten niet (in één keer) te kunnen betalen, zonder dat de continuïteit van de bedrijfsvoering risico loopt. De gemeente wil echter niet ingaan op zijn schikkingsvoorstel.

Bij het incident aan de Rijksstraatweg ontstond volgens de gemeente door overgelopen olie een “spoedeisende en gevaarlijke situatie” voor planten en vissen. Om die reden gaf zij opdracht aan een specialist om het water direct te reinigen, de olie te verwijderen en af te voeren. Volgens de eigenaar van het autobedrijf waren de werkzaamheden niet (allemaal) noodzakelijk. Ook zouden ze ondeugdelijk zijn uitgevoerd en is de rekening onredelijk hoog en vermoedelijk onjuist. Een nadere toelichting van de Omgevingsdienst IJmond bevestigt echter dat de werkzaamheden wel degelijk noodzakelijk waren en correct zijn uitgevoerd.

Deurwaarder

De gemeente ziet geen bijzondere omstandigheden om de kosten niet (geheel) op de overtreder te verhalen. Desnoods kan zij een gerechtsdeurwaarder inzetten – eveneens op kosten van het autobedrijf. De eigenaar kan nog in beroep gaan tegen het collegebesluit.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *