Omzet Bosch stijgt tot 1,8 miljard euro

Bosch, wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener, kende vorig jaar een groei van 12 procent in Nederland. De totale netto-omzet (inclusief niet-geconsolideerde verkoop en interne verkoop aan Bosch-bedrijven) bedroeg in 2014 1,8 miljard euro, tegenover 1,6 miljard euro het jaar ervoor.

De geconsolideerde verkoop van Bosch op de lokale Nederlandse markt steeg tot 504 miljoen euro, tegenover 490 miljoen euro in 2013. De omzetgroei is met name het gevolg van de goede resultaten van Bosch Transmission Technology, Bosch Rexroth en de divisie Bosch Power Tools.
Bosch blijft met 18 locaties een belangrijke speler op de Nederlands arbeidsmarkt en telt nu ongeveer 4.000 medewerkers in Nederland.

“Onze technologische expertise en hoge kwaliteit in traditionele bedrijfssectoren blijven sleutelfactoren voor de sterkte van Bosch, wereldwijd maar ook in Nederland. Daarnaast speelt connectiviteit een steeds belangrijker rol in al onze divisies. We zien een toenemende vraag naar innovatieve producten gemaakt ‘voor het leven’ en verwachten een verdere groei van onze lokale business in 2015,” zegt Gerhard Kobesen, managing director van Bosch in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.