Omzet Würth groeit naar 11,8 miljard

De Würth-Groep heeft in 2016 haar omzet met 7,9 procent zien groeien. De totale omzet bedroeg 11,8 miljard euro. Het gaat om voorlopige cijfers: op 10 mei geeft het bedrijf de definitieve uitkomsten, tijdens een persconferentie in de eigen kunsthal.

De geboekte progressie komt vooral op het conto van de activiteiten in Zuid- en Oost-Europa. Deze regio’s compenseerden de afgelopen jaar de minder vlot verlopen handel in West-Europa en de VS, markten die als ‘lastig’ worden betiteld.

De fraaie omzetcijfers vertaalden zich rechtstreeks in het personeelsbestand. Dankzij een groei van 2413 medewerkers stond de teller 31 december op 71.391. “Onze multichannelstrategie slaat aan”, zegt een woordvoerder namens de concernleiding. “We investeren in E-business en openen nieuwe vestigingen. In 2017 willen we van de huidige 437 shops doorgroeien naar 480. Fysiek of online, we zijn altijd bereikbaar. Aan de klant de keus.” Begin oktober opende Würth Nederland B.V. voor bestaande en toekomstige klanten een shop in Oss – de 27e in Nederland.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *