Ook China bereidt afscheid verbrandingsmotor voor

China komt met een deadline voor autofabrikanten waarna de verbrandingsmotor verleden tijd is. Daarmee zal ook de grootste automarkt en de op één na grootste economie ter wereld overstappen op elektrische mobiliteit.

Onderminister Xin Guobin van industrie en informatica zegt dat de Chinese regering werkt aan een tijdpad die het einde betekent voor productie en verkoop van auto’s op fossiele brandstoffen. Dat meldt persbureau Bloomberg.

2040

Het zou wel eens later dan 2040 kunnen worden voordat China het verbod op verbrandingsmotoren afkondigt, maar de stap is gezet. In Europa hebben Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk al een verbod op benzine- en dieselauto’s afgekondigd vanaf 2040. Noorwegen is het meest voortvarend en wil al vanaf 2025 geen enkele nieuwe auto meer de weg op hebben die niet emissieloos rijdt. In Nederland is er het streven om vanaf 2025 nog louter louter emissieloze auto’s in de verkoop toe te staan, maar of het ook daadwerkelijk zo ver komt, is de vraag.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters