Opel in zee met Orangegas

Opel is een samenwerkingsverband gestart met Orangegas, een van de aanbieders van Groengas. Hiermee wil Opel de voordelen van het rijden op deze milieuvriendelijke brandstof onder met name ondernemers onder de aandacht brengen.

Het voordeel van rijden op Groengas of CNG begint bij de gunstige brandstofkosten, die 25 tot 30 procent lager liggen dan die van diesel. Verder heeft CNG een milieubewust karakter. De CNG-motoren stoten nagenoeg geen roet uit, terwijl de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) circa 95 procent lager is dan de Euro 6-emissienorm voor dieselmotoren. De CO2-uitstoot is 25 procent lager dan die van gelijkwaardige benzinemotoren. Met Groengas wordt de CO2-uitstoot zelfs tot 90 procent gereduceerd.

Ondernemers die vóór 1 januari 2015 een Opel CNG-voertuig aanschaffen, komen in aanmerking voor de landelijke subsidieregeling van 1.250 euro. Ook op regionaal niveau worden subsidies verstrekt, waardoor het totale voordeel kan oplopen tot 4.250 euro. Ondernemers kunnen zich bij OrangeGas aanmelden voor een meerdaagse proefrit in de Opel Zafira Tourer. Ook in 2015. Bij aanschaf van die auto ontvangt de koper 500 euro tanktegoed van Orangegas, voor een actieradius van zo’n 7.000 kilometer. Orangegas is met ruim 50 tanklocaties in Nederland de snelst groeiende aanbieder van Groengas in Nederland. In totaal zijn er ruim 130 CNG-/Groengas tanklocaties in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.