Opel zoekt 350 ingenieurs

Opel zoekt 350 ingenieurs om het lopende productoffensief van het merk te ondersteunen. Er worden vooral ingenieurs geworven die gespecialiseerd zijn op het gebied van simulatie, validatie, bouw, kosten en accessoires. Het wervingsproces is al gestart en zal tegen het einde van het jaar voltooid zijn.

Wat de ontwikkeling van motoren betreft is Opel op zoek naar specialisten op het gebied van motor- en versnellingsbak-engineering en kalibratie.

300 van de nieuwe ingenieurs zullen aan de slag gaan bij het International Technical Development Center (ITDC) in Rüsselsheim en daarnaast is het Engineering Center in Turijn is op zoek naar 50 nieuwe ingenieurs. Het ITDC in Rüsselsheim zal ingenieurs werven voor zowel voertuig- als motor-engineering. Op die manier versterkt Opel de rol van het ITDC waar momenteel meer dan 6.000 werknemers in dienst zijn

 Dit is niet alleen een vanzelfsprekend bewijs dat Opel/Vauxhall de aanpak van zijn productoffensief zeer serieus neemt. Het is ook een signaal dat General Motors de Duitse engineering naar waarde weet te schatten. Het Duitse ITDC neemt dus meer werk op zich om Opel en Europa te ondersteunen”, zegt Michael Ableson, lid van de raad van bestuur.

De werving gaat gepaard met de investering van 230 miljoen euro die GM in april 2013 aankondigde. Deze investering zal gebruikt worden voor de bouw van nieuwe testinstallaties voor het Europese ontwikkelingscentrum in Rüsselsheim en voor de testterreinen in Dudenhofen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *