Opnieuw trekt PHE beursgang in

Parts Holding Europe (PHE), dat nog maar net om een beursnotering aan de Parijse aandelenbeurs had gevraagd, heeft deze net als in 2018 alweer ingetrokken.

Ook nu heeft de moedermaatschappij van onder andere Doyen en Geevers, en een belangrijke partner van Autodistribution, zich beroepen op ongunstige marktomstandigheden als rechtvaardiging van het besluit, hoewel de CAC 40-index op een bijna historisch hoogtepunt staat. De actuele terughoudendheid van de financiële markten had PHE ertoe kunnen dwingen de omvang van zijn fondsenwerving naar beneden toe bij te stellen als het de beursgang had gehandhaafd, maar dat was geen optie voor Bain Capital, de huidige eigenaar van PHE.

Expansie

Er werd gedacht een kapitaalverhoging van ongeveer 450 miljoen euro te kunnen realiseren, iets meer dan de 350-400 miljoen euro die in 2018 werd beoogd. De middelen waren vooral bedoeld om de internationale expansie van PHE te ondersteunen en de schuldafbouw van de groep te versnellen, met als doel de netto schuldpositie terug te brengen tot minder dan drie keer de Ebitda tegen het einde van het boekjaar 2021. Dat moet dus even wachten. Ondertussen kunnen wellicht de gesprekken voor een overname weer worden opgepakt. Ook dat zou een herhaling van zetten zijn.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1638 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *