Overeenkomst Saab, Youngman en Pang Da

Het moederbedrijf van Saab heeft een definitieve overeenkomst gesloten met Pang Da Automobile Trade en Zhejiang Youngman Lotus Automobile. De autofabrikanten nemen gezamenlijk deel in het Swedish Automobile-bedrijf voor het totaalbedrag van 245 miljoen euro. Tevens vormen zij samen in China een strategische alliantie voor de Saab-merken en dochters. De goedkeuring van de autoriteiten wordt binnen een paar maanden verwacht.

Saab heeft ook een voorwaardelijke overeenkomst getekend met Youngman om samen YM-Saab 9-1-6-7 AB op te starten, een nieuw bedrijf voor de ontwikkeling van drie nieuwe generaties Saab-modellen. Het betreft een kleine stadsauto (Saab 9-1), een grote cross-over boven de Saab 9-4X (Saab 9 -6X) en een grote sedan boven de Saab 9-5 (Saab 9-7). Ook deze samenwerking is voorgelegd aan de autoriteiten en wacht op goedkeuring.

Victor Muller, ceo Saab Automobile: “De ondertekening van een bindende overeenkomst onderstreept het vertrouwen van alle partijen in een succesvolle tripartiete samenwerking en in de oprichting van YM-Saab 9 -1-6-7. Deze joint venture biedt Saab Automobile de mogelijkheid om modellen te ontwikkelen die niet werden gefinancierd in onze oorspronkelijke ondernemingsplan. We zijn nu bijvoorbeeld in staat om een kleine Saab te maken, die al langer op ons verlanglijstje staat.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.