Overzicht schade Bridgestone na aardbeving (update)

Meerdere productiefaciliteiten van de Bridgestone Group in het noordoosten van Japan zijn door de aardbeving van vrijdag beschadigd geraakt. In verschillende fabrieken is de productie nog niet herstart. Onder het personeel van de bandenfabrikant zijn geen gewonden of doden gevallen.

In de fabrieken in Tochigi, Nasu, Kuroiso, Yokohama en Tokyo is na de beving geen kritieke schade gemeld, wel is toen uit veiligheidsoverwegingen de productie stopgezet. In Yokohama is de productie inmiddels herstart, maar Bridgestone bekijkt nog wanneer de overige fabrieken weer kunnen gaan produceren. Dit hangt onder meer af van de elektriciteitsbeperkingen die nu in Japan gelden.

In de vijf fabrieken van Bridgestone werken in totaal 4.200 mensen die 12.500 ton per maand aan banden produceren. Daarnaast maakt het bedrijf jaarlijks 93.500 ton stalen koorden en straaldraadkern voor banden. Bridgestone zal het effect van de ramp op de productie bekendmaken na meer controles.

UPDATE
Bridgestone heeft met haar risicomanagementteam een herstelplan opgesteld voor de productiefaciliteiten in het oosten van Japan. Bij de herstart van de productie hebben banden voor vrachtwagens en bussen eerste prioriteit, waarbij in aanmerking wordt genomen dat dit commerciële producten zijn die nodig zijn bij de opbouw van de getroffen gebieden. De impact van de productie-uitval wordt geminimaliseerd door de back-upsystemen, waar elke fabriek van is voorzien, in te zetten.

De fabrieken in Tokyo en Yokohama hebben gisteren de productie en levering hervat, de faciliteiten in Tochigi, Nasu en Kuroiso doen dat vandaag. Bridgestone zoekt nog uit wanneer de fabriek in Yokohama weer op volle kracht zal kunnen produceren gezien de huidige elektriciteitsbeperkingen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.