Porsche investeert 150 miljoen

Sportwagenfabrikant Porsche heeft met de opening van drie gebouwen op het Weissach ontwikkelingscentrum het grootste investeringstraject aldaar afgerond. Met de uitbreiding is een investering van 150 miljoen gemoeid. Er werken ruim zesduizend mensen.

In de drie nieuwe gebouwen zijn onder meer een windtunnel en studiemodelfabriek onder gebracht. Daarnaast is het elektronica-integratiecentrum er gevestigd. Porsche claimt de enige fabrikant te zijn die alle onderzoeks- en ontwikkelingswerkzaamheden concentreert op één locatie. Binnen de Volkswagen Groep zijn er nog twee centra (Wolfsburg en Ingolstadt), maar Weissach is ook voor de andere merken in de groep een onmisbaar ontwikkelingsinstituut.

Windtunnel

Vanaf de eerste schetsen tot aan de uiteindelijke vorm, het hele traject wordt op dezelfde locatie uitgewerkt. De nieuwe windtunnel betreft het duurste element binnen de 150 miljoen euro investering. Het doel van deze nieuwe installatie is om middels aerodynamica meer energiezuinige voertuiggeneraties te kunnen ontwikkelen.

In het elektronica-integratiecentrum worden de verschillende departementen gebundeld die voorheen over twaalf verschillende locaties verspreid hun werk deden. Deze spreiding is ontstaan door de continue uitbreiding van het aantal elektronische componenten in auto’s en bleek inmiddels een snelle ontwikkeling in de weg te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.