Pouw neemt Wander Automotive over

Pouw Automotive Groep neemt, na goedkeuring van de bevoegde instanties, in april Wander Automotive in Assen over. De activiteiten van Wander betreffen onder andere de dealerschappen in Opel, Kia en Mazda. Naast het dealerbedrijf gaat het ook om leasemaatschappij Lease Quality en de verhuurvestiging Autorent Wander.

Wander Automotive bestaat sinds 1919 en is gevestigd vlakbij de A28 in Assen. De 75 personeelsleden zijn ingelicht over de intentie. De toekomstige overname door Pouw heeft geen gevolgen voor het team van medewerkers.

“Met de overname van Wander Automotive zetten we een belangrijke stap om onze plannen in Noord Nederland te realiseren”, aldus Jan Pouw. Het laatste wapenfeit van Pouw was op 22 december vorig jaar, toen het Van der Molen Autogroep en Auto Lease Groningen in Noord-Nederland overnam. Met deze strategische overname realiseert Pouw een verdere stap in haar groeistrategie.

Geert Jan Timmer en Alexia Oostland van Wander Automotive blijven actief in de nieuwe organisatie. Zij gaan de directie voeren van Pouw Automotive Noord. Deze noordelijke divisie van Pouw Automotive Groep heeft vestigingen in Assen, Haren en Groningen. Het ligt in de ambitie om verder te groeien binnen het noordelijke marktgebied.

Behalve in het Noorden van het land is Pouw vertegenwoordigd in Midden-, Oost-, en West-Nederland. In deze regio’s voert Pouw de merken Audi, Volkswagen, Peugeot, Mercedes, Lancia, Alfa Romeo, Smart en Jeep. In totaal werken er ruim 800 mensen bij de groep.

De dealergroep wil dit jaar voor zo’n 200 miljoen euro aan autobedrijven kopen. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.