Pouw op overnamepad voor 200 mln

Uit een gesprek tussen directeur Jan Pouw van Pouw Automotive en het Financieele Dagblad blijkt dat de dealergroep het komende jaar voor zo’n 200 miljoen euro aan autobedrijven wil kopen. Onlangs nam Pouw nog Van der Molen Autogroep over, inclusief de 109 medewerkers, maar ook Bert Stemerdink Automobielen.

De overnames moeten bijna volledig met eigen geld voltrokken worden, in samenwerking met H2 Equity Partners. Deze investeringsmaatschappij heeft een belang van 35 procent in Pouw Automotive Groep.

In 2008 kondigde de dealer nog aan om de omzet naar 1 miljard euro te laten groeien in 2011 en een landelijke dekking te creëren. Via de destijds opgezette strategie heeft Pouw ons land in vijf regio’s verdeeld, waar het bedrijf steeds een volumemerk aanbiedt en een premiummerk. De voltooiing hiervan heeft door de crisis een vertraging opgelopen van één tot twee jaar.

Jan Pouw heeft tegenover het Financieele Dagblad aangegeven dat hij nu denkt op een omzet van 750 miljoen uit te komen, als het plan slaagt om in ongeveer een jaar tijd voor 200 miljoen aan overnames te doen. De over te nemen bedrijven moeten dan wel in de top drie of vier van de branche opereren en economisch verantwoord functioneren.

Het ligt in de bedoeling van Pouw om zogenaamde kralen te rijgen in Noord-Nederland, in het oosten, in het midden van het land en in Zuid-Nederland, waar het bedrijf nog niet actief is.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *