PPG wil duurzaamheid in schadebranche

PPG Industries is onlangs een samenwerking aangegaan met de stichting Duurzaam Repareren. De afgelopen periode zijn de producten van PPG getoetst, volgens de eisen van de stichting en akkoord bevonden.

“De erkenning is voor ons belangrijk, omdat wij onze klanten willen ontzorgen. De erkenning van PPG maakt de audits voor de schadeherstellers een stuk eenvoudiger”, aldus Sjaak van der Burgt, directeur PPG.

Het lakmerk streeft naar meer duurzaamheid in de schadebranche en heeft de laatste jaren verschillende duurzame producten ontwikkeld, zoals de watergedragen laksystemen voor CAR, Commercieel Transport en de industriële sector. Met deze éénlaagssystemen wordt op diverse fronten bespaard: materiaal, energie, tijd en arbeidskosten.

“Maar het meest trots zijn we misschien wel op onze primers, die zijn gemaakt van gerecyclede plastic (PET) flessen en voedingsmiddelen verpakking”, aldus Van der Burgt. Volgens PPG is de stichting Duurzaam Repareren een goed platform om de duurzame producten onder de aandacht te brengen.

Ook de stichting is blij met de samenwerking. “De kennis en innovatiekracht zit bij de producenten en leveranciers. Het is mooi om te zien dat ze duurzaamheid als speerpunt hebben omarmd. Dit brengt beweging in de markt”, zegt Harry Filon van de stichting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *