Prestatiebonus voor team Liqui Moly

Vanwege de gerealiseerde groei in moeilijke omstandigheden geeft Liqui Moly zijn ongeveer duizend mede-ondernemers een bonus van tweeduizend euro. “Noem het zoals u het wilt: coronacrisisuitkering, bonus, prestatiebonus, of mijn geliefde deel van de vette buit”, aldus directeur Ernst Prost.

De bonus is ook een soort van afscheidsgeschenk van Prost, die eerder al aankondigde eind februari de leiding over het bedrijf over te zullen dragen aan Günter Hiermaier. Prost staat bekend om zijn geheel eigen kijk op de zaken, die juist bij het uitbreken van de pandemie extra gas gaf in plaats van op de rem te trappen. “Iedereen heeft het erover hoe slecht het met de economie gaat. Wij zien vooral het menselijke aspect. Vanaf het begin hebben we gezegd dat we niemand in werktijdverkorting sturen, en niemand aan de deur zouden zetten. We wilden dit samen doorstaan. Wij wilden dat samen doen, zonder overheidssteun.”

Zenuwen op scherp

“In de productie zijn er extra ploegen in het weekend. Waar het haalbaar is, werken onze mede-ondernemers in hun thuiskantoor, houden contact met de klanten, krijgen bestellingen binnen en verwerken ze. In tijden van sociale afstand is dit soms zeer eenzaam tot bijna onmogelijk, bijvoorbeeld wanneer de kinderen thuis rondhuppelen omdat ze niet naar school kunnen. De zenuwen staan op scherp – bij iedereen. In de productie, in het magazijn of thuis, overal ter wereld. Desondanks heeft onze teamspirit niet gefaald. Iedereen heeft uitstekend werk geleverd. We willen deze prestatie erkennen en dank je wel zeggen. Bedankt voor de onvermoeibare inzet in zowel goede als slechte tijden.”

De bonus is voor iedere mede-ondernemer bij Liqui Moly, “van magazijnmedewerker in Zuid-Afrika tot directeur van de dochteronderneming in Noord-Amerika”, aldus Ernst Prost. “Als ons team niet zo fantastisch was, zouden we niet zo goed door de crisis zijn gekomen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.