Proefproject gratis elektrisch rijden

De Belgische stad Hasselt start met een proefproject voor elektrische auto’s. Honderd bestuurders kunnen een jaar lang gratis rijden met een elektrische auto van Infrax. Dat meldt Het Nieuwsblad . Hasselt is naar eigen zeggen de eerste stad die zo’n initiatief neemt om het elektrisch rijden te promoten.

Hasselt legt een netwerk van zes intelligente oplaadpunten aan om de voertuigen te kunnen opladen. De elektriciteit is alleen in de eerste fase gratis. De palen zullen pas worden vrijgegeven als de gebruiker een code heeft ingevoerd via zijn of haar mobiele telefoon. Na de proef zullen de kosten voor de stroom automatisch toegevoegd worden aan de telefoonrekening. Mobile-for, een dochteronderneming van Belgacom, levert de technologie voor de oplaadpalen.

Het project past binnen de Proeftuin Elektrische Voertuigen, een initiatief van Vlaams minister van innovatie Ingrid Lieten om de consument te betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *