PSA koopt Mister Auto

De onderdelenwebshop Mister Auto is gekocht door autofabrikant PSA (Peugeot-Ciroën). Zowel het Franse vakblad Apres-Vente als de krant Les Echos melden de overname. Vorig jaar realiseerde Mister Auto een omzet van 100 miljoen euro.

Het nieuws is aan de sociale partners bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van het Comité Paritaire Stratégique (bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende vakbonden). Het bedrag dat met de overname is gemoeid, is niet vrijgegeven. Mister Auto had in 2013 een omzet van 100 miljoen euro (60 miljoen in 2012) en verwacht deze te vergroten tot 300 miljoen euro in 2016″, meldt Les Echos. De webshop stond al enkele maanden in de etalage.

De culturele en strategische omslag die de overname van de op één na grootste auto-onderdelenverkoopsite teweegbrengt, staat niet op zichzelf. De zakenkrant weet tevens te melden dat PSA een herstelplan heeft aangekondigd aan zijn dealers, dat is gericht op het terugwinnen van klanten met auto’s van vijf jaar en ouder en voor wat betreft de logistiek het aantal onderdelenleveranciers drastisch moet verminderen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1824 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *