Quinton Hazell opent eerste depot

Quinton Hazell, onderdeel van de Klarius Group, heeft in Amsterdam een nieuw depot geopend, waar een zeer brede voorraad aanwezig is. Nog dit jaar zullen er in twee andere plaatsen eigen depots worden geopend, om een snelle beschikbaarheid van onderdelen in de toekomst te kunnen garanderen.

In Depot 020 in Amsterdam worden 20.000 artikelnummers opgenomen, met ondermeer 2.700 uitlaatdelen, 600 katalysatoren, 1.500 stuurdelen, 1.200 schroefveren, 900 schokdempers, 500 waterpompen, 750 remschijven, 400 koppelingsets, 350 startmotoren/dynamo’s en 200 aandrijfassen.

Paul van Diemen, algemeen directeur Klarius Quinton Hazell Nederland: “De concurrentie op de vervangingsmarkt van automaterialen neemt de laatste tijd snel toe. Aan de ene kant is het originele kanaal veel actiever dan voorheen bezig met onderdelendistributie, daarnaast heeft de markt te maken met een toenemende prijsdruk door internet aanbieders. Om de positie van de automaterialen grossiers in de aftermarket te versterken willen wij als fabrikant de beschikbaarheid van onderdelen verder verhogen. Grossiers die met ons zaken doen kunnen dagelijks, en zo vaak als nodig is, onderdelen afhalen bij onze depots. Hiermee kunnen zij hun klanten bedienen met dat speciale onderdeel dat nodig is, zonder te hoeven investeren in onverantwoord brede voorraden.”

De depots zijn alleen bedoeld als afhaalpunt, er wordt niet bewust uitgereden. “Elke grossier of grossiersketen heeft eigen bestelwagens waarmee de garages meerdere malen per dag worden beleverd. Onze depots zullen zonder uitzondering goed bereikbaar zijn en liggen zo dicht mogelijk bij een snelwegafrit. Ons eerste depot in Amsterdam ligt direct onderaan een afrit van de nieuwe A5 die eind volgend jaar af zal zijn”, aldus Van Diemen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.