TMD Friction Group wordt overgenomen door het Japanse Nisshinbo Holdings. Voor welk bedrag dat gebeurt is niet bekend. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de autoriteiten.

De bedrijven hebben gezamenlijk een omzet van meer dan één miljard euro en een personeelsbestand van ruim 6.000 werknemers. TMD zal na de overname zelfstandig blijven opereren. Er zal wel één nieuw managementteam gevormd worden om beide bedrijven aan te sturen en de raad van bestuur van TMD zal aangevuld worden met Nisshinbo-topman Koji Nishihara. “Door de samenvoeging van Nisshinbo en TMD ontstaat de grootste wereldwijde remdelenfabrikant ter wereld”, aldus Nishihara.

Nisshinbo produceert remvoeringen, remblokken, elektronica en textiel. In Japan is dertig procent van de geproduceerde voertuigen voorzien van Nisshinbo remdelen. De gigant is ook toeleverancier voor de drie grootste autoproducenten in Amerika. TMD produceert OE-delen van Textar, Pagid, Mintex, Don, Cobreq en Cosid. Zij doet dit ook voor de aftermarket.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties