Range Rover Lease Auto van het Jaar

De Range Rover Evoque is maandag in het Kröller-Müller Museum tot Lease Auto van het Jaar 2012 gekozen. De wedstrijd kende twaalf genomineerden en werd georganiseerd door Alphabet Autolease. De vakjury en klanten van Alphabet hebben samen de keuze gemaakt, de doorslag kwam toch wel van de publieksstemmen.

Juryvoorzitter Anne Brons, directeur marketing en zakelijke ontwikkelingen van Alphabet Autolease: “Range Rover heeft het merk-DNA succesvol over weten te brengen op een kleiner model. De auto ziet er niet alleen heel goed uit, maar ook de rij-eigenschappen en de aandrijflijn zijn sterke punten. Ook de basismodellen zijn rijk uitgerust, wat belangrijk is in dit segment.”

Klassement

In de Economy klasse wist de Peugeot 208 te overtuigen. De Kia Rio en de Volkswagen Up strijden om de tweede plaats, maar de Kia komt iets beter uit de bus, onder meer op de onderdelen leveringsprogramma, sales en aftersales.

In het zakelijke segment komt de BMW 1-serie als duidelijke winnaar op bijna alle onderdelen naar voren. Tijdens de praktijktest heeft de kleinste BMW niet één onvoldoende gekregen. De Opel Ampera scoort onder meer hoog vanwege zijn bijzonder sterke (elektrische) aandrijving en blijft zo de Citroën DS4 voor.

Ook de Business categorie levert een overwinning voor BMW op. De 3-serie krijgt op 91 jurycijfers slechts twee zesjes, verder alleen zevens of meer. Toch volgt de verrassende Hyundai i40 op korte afstand, onder meer door de royale bagageruimte, één van de punten waarop hij de Citroën DS5 duidelijk verslaat.

In de Executive sectie wint de Range Rover Evoque, die bij klanten en berijders van Alphabet de hoogste score krijgt. Ondanks zijn tweede plaats tijdens de praktijkdag eindigt hij uiteindelijk net voor de Lexus GS, die de praktijktest van de jury als beste voltooit. De Audi Q3 moet deze twee dus voor laten gaan, ondanks zijn brede leveringsprogramma en de gunstige exploitatiecijfers.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *