RDC haalt DMS Pendragon naar NL

RDC haalt via dochteronderneming Inmotiv het dealermanagementsysteem Pinnacle naar ons land. Pinnacle is een van de producten van Pinewood, wat weer een dochter is van dealerholding Pendragon. RDC maakte dit bekend tijdens de Bovag dealerdag waar veel interesse was voor Pendragons strategie.

In dit managementsysteem gaat extra aandacht uit naar klantcontact waarbij verkoopkansen eerder zichtbaar worden en sneller kunnen worden omgezet in daadwerkelijke orders. Het is ook de ruggengraat voor het Britse customer service center. Volgens RDC zijn tot nu toe drie Nederlandse dealerholdings serieus geïnteresseerd.

Het Pinnacle Enterprise Management System kan een bestaand DMS-programma vervangen, maar er ook mee ‘samenwerken’. Het systeem kan behalve voor dealerholdings ook ingezet worden voor samenwerkende universele garages in bijvoorbeeld een werkplaatsconcept. “Pinnacle-EMS is ontwikkeld door de dealergoep Pendragon en niet door een softwarebedrijf. Het is echt in de praktijk ontstaan. Wij zijn verheugd dat we door Pinewood zijn herkend en erkend als hun partner. Pinewood stelt dat hun keuze is gemaakt op basis van de kwaliteit die RDC groep levert in haar dienstverlening”, aldus Gerrit Schipper, algemeen directeur van RDC.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1834 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *