Recalls op RDW.nl

Autofabrikanten en importeurs zijn sinds 1 november verplicht recalls te melden aan de RDW. Door een kenteken op de website in te voeren kan de informatie over een specifiek voertuig worden opgevraagd. In het terugroepregister kan op model en merk worden gezocht.

De database op RDW.nl zal in de loop van de tijd ook steeds meer gevuld worden met recalls uit het verleden. Zo kunnen consumenten en autobedrijven zien of er eerder een terugroepactie op hun type auto is geweest en wat de ‘storing’ was op het voertuig of bepaalde onderdelen. Op dit moment zijn er alleen nog meldingen verwerkt van de Renault Twizy en enkele modellen van Toyota.

Met het openbaar maken van de recall-informatie op haar website, wil RDW bijdragen aan de verkeersveiligheid. “Nu terugroepacties zijn opgenomen in de nieuwe kaderrichtlijn 2007/46/EG, is de RDW aangewezen om de organisatie van en het toezicht op dit proces in Nederland op zich te nemen.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.