Recordwinst BMW in 2010

De BMW Group heeft in 2010 een nieuw record gezet door het behalen van de hoogste omzet en winst ooit. De omzet is gestegen met 19,3 procent naar 60,5 miljard euro en de nettowinst is uitgekomen op 3,2 miljard. In 2009 bedroeg de nettowinst nog 210 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Norbert Reithofer van BMW: ‘"We hebben nieuwe records behaald ten aanzien van de omzet en winst en de doelstellingen voor heel het jaar zijn ruimschoots bereikt. We willen nu onze aandeelhouders van dit succes laten profiteren door het betalen van een recordniveau aan dividend."

De aanzienlijk verkoopstijging komt door een sterke vraag uit Azië en een geleidelijk herstel van de automarkt in de Verenigde Staten. Gunstigere verkoopprijzen en lagere materiaalkosten hebben ook bijgedragen aan het nieuwe record. De fabrikant heeft vorig jaar in totaal 1,46 miljoen auto’s verkocht van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce. Dat is een stijging van 13,6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. BMW Group verwacht in 2011 meer dan 1,5 miljoen auto’s te verkopen.

Bekijk hier alle verkoop-, omzet- en winstcijfers van BMW over 2010 >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.