Remmenfabrikant TMD verkocht

TMD Friction Group wordt overgenomen door het Japanse Nisshinbo Holdings. Voor welk bedrag dat gebeurt is niet bekend. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de autoriteiten.

De bedrijven hebben gezamenlijk een omzet van meer dan één miljard euro en een personeelsbestand van ruim 6.000 werknemers. TMD zal na de overname zelfstandig blijven opereren. Er zal wel één nieuw managementteam gevormd worden om beide bedrijven aan te sturen en de raad van bestuur van TMD zal aangevuld worden met Nisshinbo-topman Koji Nishihara. “Door de samenvoeging van Nisshinbo en TMD ontstaat de grootste wereldwijde remdelenfabrikant ter wereld”, aldus Nishihara.

Nisshinbo produceert remvoeringen, remblokken, elektronica en textiel. In Japan is dertig procent van de geproduceerde voertuigen voorzien van Nisshinbo remdelen. De gigant is ook toeleverancier voor de drie grootste autoproducenten in Amerika. TMD produceert OE-delen van Textar, Pagid, Mintex, Don, Cobreq en Cosid. Zij doet dit ook voor de aftermarket.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *