Rijksoverheid investeert in 2000 laadpunten

De Rijksoverheid maakt werk van de omschakeling naar elektrisch rijden. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft op 16 januari twee contracten voor de plaatsing van tweeduizend laadpunten gesloten met Unica en Engie, die de laadpunten zullen plaatsen.

Zevenhonderd laadpunten worden al in de eerste helft van 2019 aangesloten. Op 16 januari ondertekende directeur vastgoedbeheer Irene van Munster van het Rijksvastgoedbedrijf de contracten met de directies van Unica en Engie.

Emissieloos

De nieuwe laadpunten zijn geschikt voor alle elektrische auto’s en laadpassen. Ze zijn in eerste instantie bedoeld voor het rijkswagenpark, maar ook inzetbaar voor iedereen met een elektrische auto. Doelstelling van het Rijk is dat in 2020 20 procent van het eigen wagenpark volledig elektrisch is. Vanaf 2028 worden er zelfs geen auto’s meer aangeschaft die rijden op diesel of benzine. Uiteindelijk wil de rijksoverheid toe naar een volledig emissieloos wagenpark. “De plaatsing van de eerste tweeduizend laadpunten zijn een belangrijke stap”, stelt staatssecretaris Raymond Knops (BZK). “Het gaat niet alleen om de transitie naar elektrisch rijden, maar ook om innovatie en kennisontwikkeling. Dat bereiken we met deze overeenkomst. Zo kan de overheid het goede voorbeeld geven.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters