Rupro Beheer: meer schaalvoordelen

Rupro Beheer nam begin juni equipmentleverancier oskamp uit Baambrugge over. Oskamp wordt nu geïntegreerd in het Arnhemse Rema Tiptop. Rupro directeur Automotive Bernard de Graaf streeft vooral naar meer schaalvoordelen.

Volgens De Graaf was er een duidelijke match met Oskamp, zowel wat betreft klanten, productlijnen en medewerkers. “De overname biedt ons een verdere verbreding van het leveringspakket en klantgroepen. Het door Volkswagen gehomologeerde hefbruggenprogramma van Rotary geeft ons bijvoorbeeld een entree in het VW-Audi dealernetwerk, denk bijvoorbeeld aan Audi Amsterdam en Geldermalsen”, aldus De Graaf.

De onderneming heeft ook een significant aandeel in de Nederlandse equipmentmarkt. “De markt voor werkplaatsapparatuur is niet zo transparant als het om de omzetten en marktposities gaat. Wij schatten ons marktaandeel in het garage-equipment op ongeveer 35 40 procent. We vinden het belangrijker dat we naast schaalgrootte vooral schaalvoordelen weten te realiseren. Met name in de logistiek en het magazijn lukt dat al erg goed.”

Vervangingsmarkt

Wat betreft belangrijke trends in werkplaatsequipment ziet De Graaf een groeiende belangstelling voor producten, waarbij het accent ligt op de verbetering van de werkplaatsefficiency. Daarnaast ziet hij leasing van duurdere apparatuur steeds meer opkomen.

Er is meer

De Rupro-directeur heeft nog veel meer te vertellen over de stand van zaken van zijn bedrijf. Dat doet hij in het uitgebreide artikel in Aftersales Magazine nummer acht. Lees het hier >>

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1834 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *