Russische omzettik voor Duitse autofabrikanten

Volgens het Center voor Automotive Research, onderdeel van de Universiteit van Duisburg-Essen, zal de Duitse automobielindustrie tot 2017 een dikke 15 miljard euro minder omzet binnenkrijgen door de valutaproblemen in en de boycot tegen Rusland.

Dat stelt hoogleraar Ferdinand Dudenhöfer van het onderzoeksinstituut. Zowel Volkswagen, als BMW en Audi zien niet alleen de omzet inzakken, maar krijgen voor de roebels die zij ontvangen, nog maar bitter weinig euro’s terug. Dudenhöfer heeft berekent dat tot en met 2017 er waarschijnlijk 675.000 minder auto’s door Duitse fabrikanten in Rusland zullen worden afgezet.

Audi heeft inmiddels alle leveringen aan haar Russische dealers stopgezet. Alleen de auto’s die al in de showrooms staan worden nog verkocht. BMW zag haar omzet de afgelopen tijd met bijna twintig procent inzakken. Maar het valutaprobleem zorgt voor extra benedenwaartse druk. En dat geldt ook voor Mercedes. Volkswagen heeft haar fabriek in Rusland (in Kaluga) voor de komende weken stilgezet.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *