Samenwerking Dometic met Kwik-Fit

Waeco AirCon Service van Dometic Benelux gaat vanaf medio april de airco servicestations van alle 180 Nederlandse vestigingen van autoservice-keten Kwik-Fit onderhouden, repareren en waar nodig vervangen.

Waeco AirCon Service biedt het Kwik-Fit-netwerk volgens aftersales directeur Toon Snoeren specialisme en kennis. “We hebben 40 jaar ervaring met de ontwikkeling, service en reparatie van automotive airconditioningsystemen en daaraan gerelateerde gereedschappen zoals aircoservice apparatuur. We zetten deze ervaring samen met onze ervaren servicedienst in om de Kwik-Fit-werkplaatsen maximaal te ondersteunen om de serviceapparatuur in optimale conditie te houden en bij te dragen aan een beter werkplaatsrendement.”   

“Werkplaatsen verdienen hun geld met aircoservice vooral in de zomer. In deze periode is het aantal servicedoorgangen het grootst”, vervolgt Snoeren. “Als een servicestation op dat moment een storing krijgt, is dat meestal een groot probleem. In het verleden werd onze helpdesk dan platgebeld met het verzoek om onderhoud of reparatie.Als servicedienst kom je dan altijd te laat, want het apparaat moest gisteren gerepareerd worden. Op dat moment heb je als serviceprovider onvoldoende mensen om alle klanten tegelijk van dienst te zijn. En vaak zijn de onderhouds- of reparatiekosten voor de garagist in deze gevallen altijd hoger dan de kosten van reguliere service.”

“Daarom hebben wij het trainingscentrum in Harderwijk al uitgerust met een aantal Waeco airconditioning servicestations om de KwikFit monteurs optimaal op te kunnen leiden”, aldus Snoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *