Sator koopt Imbema-grossiers

Sator koopt de automaterialengrossiers Van Mill, Tielman, IRA, Westerhof en Eddy Vos van Imbema Groep. Het vijftal, dat nu nog onderdeel uitmaakt van het AD-netwerk, opereert elf vestigingen.

Het totaal aantal vestigingen van Sator groeit naar 63 (doel is 75). De overname ligt ter goedkeuring bij ACM, maar partijen hopen deze voor 1 september af te ronden. Bij de elf vestigingen in Amersfoort, Utrecht, Hilversum, Breukelen, Weesp, Breda, Gorinchem, Barneveld, Ede, Veenendaal en Wageningen zijn in totaal honderd medewerkers actief.

Ook na de overname blijven de vijf grotendeels onder eigen naam zelfstandig in de markt opereren, aldus Sator-ceo Adriaan Roggeveen. Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan.

Consolidatie

Het nieuws past in de eerder dit jaar door Sator bekend gemaakte strategie. “Iedereen kan waarnemen dat er een consolidatieslag gaande is, die zal uitmonden in minder, maar vooral grotere partijen”, aldus Roggeveen. “De voorwaartse integratie bleek dan ook tijdens de gesprekken tussen Sator en Imbema voor de hand te liggen.”

De overnamegolf is nog niet ten einde, want Sator streeft op korte termijn naar ‘volledige geografische dekking in Nederland’ en wil dat met 75 eigen vestigingen van voldoende schaalgrootte realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *