Sator koopt Quinton Hazell

Sator Holding uit Schiedam (moedermaatschappij van onder meer Van Heck en Havam) neemt per direct alle activiteiten van Quinton Hazell uit Nieuwegein over inclusief de merkrechten voor de Benelux. Het uitlatenassortiment van Klarius valt buiten de overname.

Martijn van der Eijk, ceo van Sator Holding: “Wij zien Quinton Hazell als een goede aanvulling op ons assortiment A-merken. Wij zullen de Quinton Hazell producten als een scherp geprijsd private label positioneren. We houden de operationele activiteiten gewoon in Nieuwegein en bestaande klanten kunnen gewoon hun producten blijven bestellen en worden qua beschikbaarheid ondersteund door de diverse depots in het land.”

Behalve in Tecdoc zullen de producten van Quinton Hazell worden opgenomen in H-base en Parts Base en zullen garagebedrijven via Mijngrossier.nl de QH-prodfuctijnen bij hun grossier kunnen bestellen. De ervaren Sator-manager Jan van Doorn, zal als general manager de dagelijkse leiding op zich nemen. Van der Eijk: “De overname past in onze strategie om als onderdelendistributeur een verdere schaalvergroting na te streven.”
Sator is via Van Heck Interpieces ook actief in België en Frankrijk.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1777 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.