Sator Holding uit Schiedam (moedermaatschappij van onder meer Van Heck en Havam) neemt per direct alle activiteiten van Quinton Hazell uit Nieuwegein over inclusief de merkrechten voor de Benelux. Het uitlatenassortiment van Klarius valt buiten de overname.

Martijn van der Eijk, ceo van Sator Holding: “Wij zien Quinton Hazell als een goede aanvulling op ons assortiment A-merken. Wij zullen de Quinton Hazell producten als een scherp geprijsd private label positioneren. We houden de operationele activiteiten gewoon in Nieuwegein en bestaande klanten kunnen gewoon hun producten blijven bestellen en worden qua beschikbaarheid ondersteund door de diverse depots in het land.”

Behalve in Tecdoc zullen de producten van Quinton Hazell worden opgenomen in H-base en Parts Base en zullen garagebedrijven via Mijngrossier.nl de QH-prodfuctijnen bij hun grossier kunnen bestellen. De ervaren Sator-manager Jan van Doorn, zal als general manager de dagelijkse leiding op zich nemen. Van der Eijk: “De overname past in onze strategie om als onderdelendistributeur een verdere schaalvergroting na te streven.”
Sator is via Van Heck Interpieces ook actief in België en Frankrijk.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties