Schadegarant krijgt 8,3 van klanten

De klanten van de veertien Schadegarantverzekeraars waarderen de dienstverlening van de auto(schadeherstel)bedrijven met een 8,3. Voor de dienstverlening van de verzekeraars en gevolmachtigde agenten geven de klanten een 8,5.

Die cijfers zijn afkomstig uit de klanttevredenheidsmeting die voortdurend wordt uitgevoerd onder consumenten die gebruik maken van het netwerk van Schadegarantbedrijven. In november ontving Schadegarant de 50.000-ste reactie op deze meting, die namens de verzekeraars en gevolmachtigde agenten wordt uitgevoerd. Het responspercentage kwam uit op 41 procent. Met deze nieuwe meting is begonnen in 2012.

De scores zijn ook terug te vinden in Net Promoter Score: de klanten van de Schadegarant auto(schadeherstel)bedrijven geven een NPS van 51 en de verzekeraars en gevolmachtigden 41. De kwaliteit van het schadeherstelwerk wordt gewaardeerd met een 8,7.

Bij de dienstverlening van verzekeraar en gevolmachtigde agenten scoort de rechtstreekse uitkering van het schadebedrag aan de hersteller het hoogste met een 8,9. Het laagst scorende onderwerp was de uitleg bij de aflevering van de herstelde auto: een 7,9. Reden voor Schadegarant om daar meer aandacht aan te besteden.

Vanaf 1 januari 2015 gaat de klanttevredenheid onderdeel uitmaken van het vernieuwde Experate en verwacht Schadegarant een nog hogere klanttevredenheid.

Herziening

Onlangs nog kondigde Schadegarant een ingrijpende strategieherziening aan waarbij alle contracten op 31 december 2015 zullen worden beëindigd met herstellers. Hoe de overeenkomsten ‘nieuwe stijl’ eruit zullen gaan zien, zal uiterlijk 1 juli volgend jaar duidelijk worden.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.