Schadenet Rosenboom beste autoschadebedrijf Nederland

Met een rapportcijfer van 8,9 is ABS Autoherstel volgens Nederlandse consumenten de Beste Autoschadeketen 2016; Schadenet Rosenboom in Utrecht is het Beste Landelijke Autoschadebedrijf. De titels werden vanavond vergeven op het Automotive Insiders-evenement ‘Disruptie en Innovatie in de Schadesector’.

Ook per provincie werden de winnende individuele schadebedrijven bekendgemaakt (zie lijst onderaan dit bericht). De awards zijn een initiatief van de onafhankelijke reviewwebsite Opiness en het kennis- en netwerkplatform Automotive Insiders. Doel is helder te krijgen welke criteria de consument hanteert bij zijn oordeel over een schadeherstelbedrijf. De verkiezing werd voor het eerst georganiseerd.

Om mee te mogen dingen moest een bedrijf in het afgelopen jaar minimaal 25 klantenbeoordelingen hebben ontvangen. In totaal werden de afgelopen maanden ruim 25.000 reviews geplaatst, waarvan er 1200 nader onder de loep werden genomen. Die nadere analyse leerde dat het bij 16 procent van de reacties draaide om getoond vakmanschap, bij 22 procent om onverwacht attent gedrag (“men liet de motor alvast warm draaien voor me”), bij 17 procent om ontzorgen (“alles werd voor me afgehandeld met de verzekeraar”) en bij 15 procent om het nakomen van afspraken.

Tien procent van de reviews had betrekking op de als positief ervaren snelheid waarmee het herstel werd afgewikkeld. Zes procent betrof de “de kers op de taart”: extra service, zoals de klant foto’s tonen van het herstelproces of een rondleiding geven door de werkplaats.

Per provincie zijn de volgende bedrijven uitgeroepen tot winnaar:
Friesland: ABS Autoherstel Kalsbeek (Stiens); Groningen: ABS Autoherstel Boerhof (Groningen); Drenthe: AAS Roggeveld (Roden); Overijssel: ABS Autoherstel Groen (Steenwijk); Gelderland: ASN Arnhem; Flevoland: Care Dronten; Utrecht: Schadenet Rosenboom (Utrecht); Noord-Brabant: ABS Autoherstel Coppens (Veldhoven); Zuid-Holland: ABS Autoherstel Hoogvliet; Zeeland: Care Middelburg; Noord-Holland: Autoschade Hilversum; Limburg: ABS Autoherstel VDL Kusters (Venlo).

Bron: https://opiness.nl/winnaars-autoschade-awards-2016/

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.